تاریخچه بازار فارکس
تاریخ بازار فارکس به سال ۱۹۷۱ برمیگردد. در این سال، سیستم نرخ ارز ثابت که توسط برنتون وودز تأسیس شده بود، جای خود را به سیستم نرخ ارز شناور داد و تجارت ارزهای خارجی باز شد. این اتفاق باعث شکل گیری بازار فارکس در سراسر جهان شد. در دهه ۱۹۹۰ نیز با ارائه فناوری اینترنت، امکان معامله به صورت آنلاین در این بازار فراهم شد. در دهه ۹۰، معامله گران خرد وعده بوجود امدند و بروکرهای آنلاین فارکس شروع به فعالیت کردند. در ابتدا، دسترسی به بازار فارکس برای عموم مردم بسیار دشوار بود و تنها بانکها، شرکتهای بزرگ و سرمایهگذاران حرفهای میتوانستند در این بازار معامله کنند.
در این دوران، دولتها بازارهای تبادل ارز را با دقت بازرسی میکردند و فعالیتهای معاملاتی را محدود میکردند. اما به مرور زمان و با تصمیم سازمان نظارت بر معاملات سرمایهگذاری (CFTC) آمریکا، قوانین و مقرراتی به منظور ممانعت از تلاشهای سخت گیرانه دولت در محدود کردن معاملات و برنامههای حاکمیتی در بازار فارکس ارائه شد.
امکان فعالیت آنلاین و معامله در بازار فارکس
بعد از ارائه قوانین و مقررات سخت گیرانه دولت در محدود کردن معاملات و برنامه های حاکمیتی در فارکس، امکان فعالیت آنلاین و معامله در بازار فارکس را به کارگزاران فراهم کرد. به همین دلیل، در دهه ۹۰ با ارائه پلتفرمهای معاملاتی آنلاین، بروکرهای فارکس شروع به فعالیت کردند. در ابتدا تعدادی بروکر فعال در بازار فارکس وجود داشتند ولی در حال حاضر صدها بروکر با امکانات مختلف در این بازار مشغول به کار هستند.
در آن زمان، دولت ها مانند پدر مادران سخت گیر با وسواس به بازارهای تبادل ارز نگاه می کردند و فعالیت ها در این بازارها را با دقت بازرسی می کردند. بعد از مدتی، CFTC تصمیم گرفت که این سخت گیری را با نرم گیری جایگزین کند!
چند قانون ولایحه ارائه شد که کارگزاری ها بتوانند به صورت آنلاین فعالیت های خود را دنبال کنند. این فعالیت شکل های مختلفی را برای خود گرفت. 10 سال گذشته شاید تعداد بروکرهای فعال در بازار فارکس اندازه انگشت 2 دست ما بود. اما امروزه صدها بروکر با امکانات متفاوت در بازار فارکس فعالیت می کنند. آن ها تفاوت های جزئی در اسپرد و کالاهای معاملاتی دارند. بسیاری از این بروکرها، معامله روی ارز های دیجیتال و سهام ها را در حساب های خود ارائه می دهند. این رقابت تنگاتنگ میان بروکرها سبب بالاتر رفتن کیفیت حساب ها و خدمات برای کاربران شده است. وفاداری در معامله در یک بروکر می تواند باعث ضرر کردن شما بشود. همیشه سعی کنید که حساب دمو بروکرهای جدید را در بازار فارکس امتحان کنید.
کارگزاری هایی برای معامله گران خرد
حالا که شما کمی راجع به تاریخچه فارکس می دانید، مطمئنیم که قصد دارید فعالیت تان را در این بازار شروع کنید. پیش از شروع فعالیت در این بازار، دوست داریم در مورد کارگزاری هایی که برای معامله گران خرد ساخته شده اند صحبت کنیم. این قسمت مهمی از آموزش فارکس را تشکیل می دهد که شما بهترین بروکر فارکس در بازار ایران و معتبرترین بروکرهای فارکس در دنیا را بهتر بشناسید. این قدم مهمترین قدم برای شروع کار در بازار فارکس است. انتخاب بروکر فارکس الویت بالاتری نسبت به استراتژی فارکس دارد. شاید به خاطر نزدیکی کارگزاری ها در بازار ایران تفاوت بین بروکرها زیاد نباشد.
پس از شناخت تاریخچه بازار فارکس
پس از شناخت تاریخچه بازار فارکس و ثبت نام در آن، شما تنها سه قدم تا ورود به دنیای فارکس فاصله دارید:
قدم اول
ابتدا، نیاز دارید تا در مورد فارکس آموزش ببینید. آموزش فارکس شامل یادگیری درباره مبانی و اصول بازار، نحوه عملکرد پلتفرم تجارت الکترونیکی و راهنماییهای تجارت است.
قابل ذکر است در آموزش بورس به تفصیل در مورد کارگزاری های بازار بورس ایران توضیح داده ایم که در صورت نیاز میتوانید آن را مطالعه کنید. اما قبل ازینکه سفر خود را شروع کنید به یک چیز مهم نیاز دارید........ یک اکانت واقعی در یک کارگزاری بازار فارکس، برای ایرانیان بروکر لایت فارکس ، آمارکتس و کپیتال اکستند می تواند انتخاب مناسبی باشد. گروه بورسا در بخش مشاوره خود به شما کمک می کند که در انتخاب بروکر فارکس، بی اشتباه تصمیم گیری کنید. البته که ما می خواهیم که شما با کارگزاری ای فعالیت خود را آغاز کنید که بهترین خدمات را برای مرتفع کردن نیازهای شما ارائه می دهد. بنابراین ما تصمیم گرفتیم در این بخش و در کنار شما به عنوان یک همراه قدم بزنیم و به شما کمک کنیم تا تصمیمی درست برای آغاز فعالیت در بازار فارکس بگیرید و با ثبت نام در فارکس به آرزوهای خود برسید.
قدم دوم
در مرحله بعد، استفاده از تقویم اقتصادی فارکس برای شما حیاتی است. این تقویم اطلاعات مربوط به رویدادهای اقتصادی مختلف را ارائه میدهد که بر روی نرخ ارزها و بازار تأثیر میگذارند.
قدم سوم
در نهایت، تحلیل فارکس جهت پیشبینی وضعیت بازار و تصمیمگیری درباره معاملات به شما کمک میکند. با تحلیلهای تکنیکال و بنیادی، میتوانید بهترین موقعیتهای تجاری را شناسایی کنید.