قیمت نفت خام آمریکا (WTI)، در بازه معاملاتی توکیو روز پنجشنبه، در حدود ۶۵.۳۰ دلار معامله میشود. WTI در حال حاضر افزایشهای جزئی را تجربه میکند؛ زیرا یک توافق تجاری جدید آمریکا خوشبینی بازار را افزایش داده است.
افزایش قیمت نفت با اعلام توافقات تجاری توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با ژاپن و فیلیپین تقویت شده است. روز چهارشنبه، مقامات اتحادیه اروپا (EU) اعلام کردند که در حال حرکت به سمت یک توافق تجاری با آمریکا هستند که منجر به تعرفه گسترده ۱۵ درصدی بر کالاهای وارداتی اتحادیه اروپا به آمریکا خواهد شد و از تعرفههای بالاتر ۳۰ درصدی که قرار بود از ۱ آگوست اعمال شوند، جلوگیری خواهد کرد.
همچنین، ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته کاهش یافت. گزارش هفتگی ذخایر نفت خام اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان داد که ذخایر نفت خام در آمریکا برای هفته منتهی به ۱۸ جولای، ۳.۱۶۹ میلیون بشکه کاهش یافت، در حالی که در هفته قبل از آن ۳.۸۵۹ میلیون بشکه کاهش یافته بود. اجماع بازار تخمین زده بود که ذخایر ۱.۴ میلیون بشکه کاهش یابد. کاهش ذخایر نفت خام آمریکا معمولاً قیمت WTI را افزایش میدهد، زیرا نشاندهنده تقاضای قویتر یا عرضه محدودتر است.
از سوی دیگر، اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانهداری آمریکا، اعلام کرد که هفته آینده با مقامات چینی در استکهلم دیدار خواهد کرد تا درباره تمدید آتشبس تجاری گفتگو کنند. هرگونه نشانهای از تجدید تنشهای تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان میتواند نگرانیهای جدیدی را در مورد تقاضای جهانی سوخت برانگیزد و بر قیمت WTI فشار وارد کند.
تحلیل تکنیکال WTI
نفت خام WTI در حال حاضر نشانههایی از بهبود را نشان میدهد که عمدتاً ناشی از اخبار مثبت تجاری (کاهش ریسک تعرفهها) و کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت آمریکاست.
سطوح حمایت و مقاومت
-
مقاومت (Resistance):
-
۶۵.۵۰ - ۶۵.۷۰ دلار: این محدوده به عنوان یک مقاومت فوری عمل میکند. عبور قاطع از این سطح میتواند راه را برای صعود بیشتر باز کند. (همین الان هم قیمت در نزدیکی ۶۵.۵۰ است و ممکن است در حال تلاش برای شکست آن باشد.)
-
۶۶.۰۰ - ۶۶.۲۰ دلار: مقاومت روانی و فنی مهمتر.
-
۶۷.۰۰ دلار: مقاومت بعدی در صورت ادامه روند صعودی.
-
-
حمایت (Support):
-
۶۵.۰۰ - ۶۵.۱۰ دلار: این محدوده در حال حاضر به عنوان یک حمایت مهم عمل میکند. حفظ این سطح برای خریداران حیاتی است.
-
۶۴.۵۰ دلار: حمایت قویتر بعدی.
-
۶۴.۰۰ دلار: حمایت روانشناختی مهم.
-
سناریوهای احتمالی
سناریوی صعودی (Bullish Scenario): با توجه به توافقات تجاری اخیر (با ژاپن و فیلیپین) و چشمانداز توافق با اتحادیه اروپا (کاهش ریسک جنگ تجاری)، و همچنین کاهش قابل توجه ذخایر EIA (بیش از انتظار بازار)، WTI پتانسیل صعودی دارد. اگر قیمت بتواند بالای ۶۵.۵۰ - ۶۵.۷۰ دلار تثبیت شود، احتمالاً به سمت مقاومتهای ۶۶.۰۰ - ۶۶.۲۰ دلار و سپس ۶۷.۰۰ دلار حرکت خواهد کرد. ادامه خوشبینی در مورد تقاضای جهانی میتواند این روند را تقویت کند.
سناریوی نزولی (Bearish Scenario): با وجود اخبار مثبت اخیر، دیدار آتی وزیر خزانهداری آمریکا با مقامات چینی و هرگونه نشانهای از تجدید تنشهای تجاری بین آمریکا و چین میتواند دوباره بر WTI فشار وارد کند. اگر WTI نتواند بالای ۶۵.۵۰ - ۶۵.۷۰ دلار حفظ شود و به زیر حمایت ۶۵.۰۰ - ۶۵.۱۰ دلار سقوط کند، احتمالاً به سمت ۶۴.۵۰ دلار و سپس ۶۴.۰۰ دلار عقبنشینی خواهد کرد. همچنین، نگرانیهای پابرجا در مورد مازاد عرضه جهانی (با توجه به از سرگیری صادرات نفت کردستان عراق که در متن قبلی ذکر شد) میتواند فشار نزولی را افزایش دهد.
اندیکاتور RSI (Relative Strength Index)
برای تحلیل دقیق RSI، به مقدار عددی آن از نمودار فعلی نیاز داریم. با این حال، با توجه به افزایش اخیر قیمت و اخبار مثبت:
-
اگر RSI در حال حاضر در محدوده میانی (مثلاً بالای ۵۰) و با شیب صعودی باشد: این نشاندهنده افزایش مومنتوم صعودی است.
-
اگر RSI به سمت ۷۰ حرکت کند: نشاندهنده افزایش قدرت خریداران و نزدیک شدن به شرایط اشباع خرید است که میتواند به معنای احتمال یک اصلاح کوتاهمدت باشد.
-
اگر RSI به زیر ۵۰ سقوط کند: نشاندهنده از دست دادن مومنتوم صعودی و غلبه فشار نزولی است.
با توجه به افزایشهای جزئی اخیر WTI، انتظار میرود RSI نیز در حال افزایش باشد و احتمالاً بالای ۵۰ قرار گرفته باشد، که نشاندهنده بازگشت مومنتوم صعودی در کوتاهمدت است.