در آغاز هفته جدید، جفت ارز (GBP/USD) دوباره روند صعودی گرفته، هرچند هنوز نتوانسته از سطح روانی مهم ۱.۳۵۰۰ عبور کند. این افزایش بیشتر به دلیل فشار فروش تازه روی شاخص دلار آمریکا (USD) اتفاق افتاده است.
شاخص تورمی PCE که روز جمعه منتشر شد، نشان داد که فشارهای تورمی در آمریکا همچنان در حال کاهش است. این موضوع احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو (Fed) را تقویت میکند. علاوه بر این، نگرانیها درباره وضعیت مالی آمریکا هم بیشتر شده؛ مخصوصاً بعد از تصویب لایحه جنجالی ترامپ با عنوان "بیل بزرگ و زیبا"، که فشار جدیدی بر دلار وارد کرده است.
از طرف دیگر، پوند بریتانیا (GBP) عملکرد بهتری نسبت به سایر ارزها دارد، چون انتظار میرود بانک مرکزی انگلستان (BoE) در جلسه ۱۸ ژوئن خود نرخ بهره را کاهش ندهد و فعلاً دست نگه دارد. این مسئله هم باعث حمایت بیشتر از جفتارز GBP/USD شده. البته، فضای پرریسک جهانی باعث شده دلار خیلی افت نکند و ممکن است رشد بیشتر پوند/دلار را محدود کند.
احساس کلی بازارهای جهانی پس از اظهارات ترامپ درباره چین تضعیف شده است. او گفته چین به تعهدات توافق تجاری که در سوئیس امضا شده پایبند نیست. این موضوع در کنار ریسکهای ژئوپلیتیکی مداوم مثل جنگ روسیه و اوکراین و درگیریهای خاورمیانه، باعث شده سرمایهگذاران تمایل کمتری به داراییهای پرریسک داشته باشند و دوباره به سمت دلار بهعنوان دارایی امن متمایل شوند.
اکنون نگاه معاملهگران به آمارهای مهم اقتصادی آمریکاست که قرار است در روزهای آغازین ماه منتشر شوند، از جمله شاخص PMI تولیدی ISM که قرار است امروز (دوشنبه) اعلام شود. همچنین سخنرانی رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، میتواند روی قیمت دلار تأثیرگذار باشد و جهت جدیدی به جفتارز پوند/دلار بدهد.
تحلیل تکنیکال جفت ارز GBP/USD
قیمت جفتارز پوند/دلار (GBPUSD) در آخرین معاملات روزانه در سطح بالایی تثبیت شد. این ثبات پس از حفظ سطح حمایتی مهم ۱.۳۴۴۰ اتفاق افتاد که باعث ایجاد یک حرکت مثبت در بازار شد.
در همین حال، اندیکاتور RSI نیز شروع به نشان دادن نشانههای مثبتی کرده، چراکه قیمت به محدوده اشباع فروش رسیده بود. در کل، روند اصلی همچنان صعودی است و قیمت در کوتاهمدت در امتداد یک خط روند فرعی در حال حرکت است. این شرایط باعث شده قیمت تلاش کند از فشار منفی ناشی از میانگین متحرک ۵۰ روزه (EMA50) خارج شود و سناریوی صعودی را تقویت کند.