قیمت طلا (XAU/USD) در بازه معاملاتی توکیو روز چهارشنبه همچنان به ثبت رکوردهای جدید ادامه میدهد و اکنون به خوبی در آستانه سطح روانی 3300 دلار قرار گرفته است. نگرانیهای مداوم در مورد تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین و ترس از رکود اقتصادی آمریکا در بحبوحه آشفتگیهای تعرفهای آمریکا، همچنان تقاضا برای این فلز گرانبهای امن را تقویت میکند. علاوه بر این، افزایش شرطبندیها مبنی بر اینکه فدرال رزرو (Fed) به زودی چرخه کاهش نرخ بهره خود را از سر خواهد گرفت و نرخهای استقراض را چهار بار در سال جاری کاهش خواهد داد، عامل دیگری است که جریانها را به سمت این فلز زرد بدون بهره سوق میدهد.
در همین حال، چشمانداز تسهیل تهاجمیتر سیاستهای پولی توسط فدرال رزرو نتوانسته به شاخص دلار آمریکا (USD) کمک کند تا خریداران را جذب کند یا از کف خود از آوریل 2022 که هفته گذشته لمس شد، بهبود قابل توجهی داشته باشد. این به نوبه خود، حمایت بیشتری از قیمت طلا میکند، که به نظر میرسد نسبتاً تحت تأثیر شرایط کمی بیش از حد خرید در نمودار روزانه قرار نگرفته است. سرمایهگذاران اکنون منتظر اظهارات رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، برای دریافت سرنخهایی در مورد مسیر آتی کاهش نرخ بهره هستند. این امر بر پویایی قیمت دلار در کوتاهمدت تأثیر خواهد گذاشت و فرصتهای کوتاهمدتی را در اطراف جفت ارز XAU/USD ایجاد خواهد کرد.
نکات کلیدی:
- چرخش تعرفهای ترامپ و ابهامات: رئیس جمهور ترامپ در هفته گذشته به طور ناگهانی از تعرفههای سنگین متقابل خود بر اکثر شرکای تجاری آمریکا برای 90 روز عقبنشینی کرد. او همچنین اشاره کرد که ممکن است پس از حذف تلفنهای هوشمند، رایانهها و برخی دیگر از لوازم الکترونیکی از تعرفههای سنگین بر چین، معافیتهایی را برای تعرفههای مربوط به خودرو در نظر بگیرد. با این حال، ترامپ گفت که این معافیتها موقتی هستند و تعرفههای 145 درصدی بر سایر واردات از چین را حفظ کرد. او همچنین قول داد که در هفته آینده تعرفههایی را بر نیمههادیهای وارداتی اعمال کند و تهدید کرد که در آینده نه چندان دور تعرفههایی را بر داروها وضع خواهد کرد که این امر عدم اطمینان را افزایش میدهد.
- افزایش تعرفههای چین: چین در روز جمعه گذشته تعرفههای خود بر واردات از آمریکا را به 125 درصد افزایش داد و نگرانیها را در مورد اینکه یک جنگ تجاری تلافیجویانه بین دو اقتصاد بزرگ جهان رشد جهانی را تضعیف خواهد کرد، تشدید کرد. این امر همچنان بر احساسات سرمایهگذاران سنگینی میکند و از داراییهای امن حمایت میکند و قیمت طلا را در روز چهارشنبه به رکورد جدیدی رسانده است.
- کاهش اعتماد به سیاستهای آمریکا و ضعف دلار: تغییرات سریع ترامپ در اعلامیههای تعرفهای، اعتماد سرمایهگذاران به سیاستهای آمریکا را تضعیف کرده و اطمینان به اقتصاد آمریکا را کاهش داده است. علاوه بر این، شرطبندیها مبنی بر اینکه فدرال رزرو نرخهای استقراض را 100 واحد پایه در سال 2025 کاهش خواهد داد، دلار آمریکا را به شدت پایین کشید و به پایینترین سطح خود از آوریل 2022 در هفته گذشته رساند.
- رشد قوی اقتصاد چین: دادههای منتشر شده در اوایل روز چهارشنبه نشان داد که اقتصاد چین در سه ماهه اول سال نسبت به سال قبل 5.4 درصد رشد کرده و از انتظارات فراتر رفته است. سایر دادههای کلان چین - فروش خردهفروشی، تولید صنعتی و سرمایهگذاری در داراییهای ثابت - نیز بهتر از برآوردها بود، اگرچه تحت الشعاع افزایش تنشهای تجاری با آمریکا قرار گرفت.
- انتظار برای اظهارات پاول: سرمایهگذاران اکنون منتظر اظهارات رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، برای دریافت سرنخهای بیشتر در مورد مسیر نرخ بهره هستند، که نقش کلیدی در تعیین پویایی قیمت دلار خواهد داشت. علاوه بر این، تحولات مربوط به تجارت باید انگیزه قابل توجهی به جفت ارز XAU/USD بدهد، که به نظر میرسد آماده ادامه روند صعودی است.
از دیدگاه تکنیکال، اندیکاتور (RSI) در نمودارهای روزانه و 4 ساعته، شرایط کمی اشباع خرید را نشان میدهد و هشداری برای معاملهگران صعودی است. بنابراین، بهتر است قبل از ایجاد موقعیت برای هرگونه افزایش بیشتر قیمت طلا، منتظر یک دوره تثبیت کوتاهمدت یا یک عقبنشینی جزئی باشیم.
در این میان، هرگونه عقبنشینی اصلاحی ممکن است در نزدیکی منطقه 3246-3245 دلار و قبل از کف بازه معاملاتی توکیو در حدود منطقه 3230-3229 دلار، با حمایت روبرو شود. با این حال، هرگونه کاهش بیشتر همچنان میتواند به عنوان فرصت خرید تلقی شود و احتمالاً قبل از رسیدن به رقم رند 3200 دلار، محدود خواهد ماند.