قیمت نفت خام آمریکا (WTI) برای دومین جلسه متوالی افزایش یافت و در بازه معاملاتی لندن در روز جمعه در محدوده 73.90 دلار در هر بشکه معامله شد. افزایش قیمت نفت ناشی از پیشبینی تقاضای بیشتر برای سوختهای گرمایشی به دلیل سرمای شدید در نیمکره شمالی است.
سرمای شدید در آمریکا و اروپا
اداره هواشناسی آمریکا پیشبینی کرده است که دما در مناطق مرکزی و شرقی این کشور کمتر از میانگین خواهد بود. بهطور مشابه، بخش زیادی از اروپا دچار سرمای شدید شده و احتمالاً با یک آغاز غیرعادی سرد در سال جدید مواجه خواهد بود.
عوامل موثر بر افزایش قیمت نفت
به گزارش رویترز، تحلیلگران JP Morgan افزایش قیمت نفت را به نگرانیهای فزاینده در مورد اختلالات عرضه ناشی از تحریمهای شدیدتر، کاهش ذخایر نفتی و شرایط یخبندان در بخشهایی از آمریکا و اروپا نسبت میدهند.
همچنین، تنشهای ژئوپلیتیکی جاری باعث نگرانی بیشتر از اختلال در عرضه شده است. انتظار میرود جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، این هفته تحریمهای جدیدی علیه درآمدهای نفتی روسیه اعلام کند تا مقاومت اوکراین در برابر مسکو را تقویت کند، پیش از آنکه دونالد ترامپ در 20 ژانویه به قدرت برسد.
نگرانیها درباره ایران و روسیه
روز جمعه، تحلیلگران ING در یادداشتی اظهار داشتند: "عدم اطمینان در مورد میزان شدت اقدامات ترامپ علیه ایران حمایت بیشتری از قیمت نفت ایجاد کرده است." آنها همچنین اشاره کردند که خریداران آسیایی به دنبال جایگزینهایی از خاورمیانه هستند، تحریمهای گستردهتر علیه روسیه و ایران تجارت نفت را پیچیده کرده است.
تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام آمریکا (WTI)
قیمت نفت WTI در حوالی 73.95 دلار معامله میشود و برای دومین روز متوالی در مسیر صعودی قرار دارد. سطح میانگین متحرک 20 روزه در 73.50 دلار حمایت نزدیک محسوب میشود و سطح میانگین 50 روزه در 72.30 دلار حمایت قویتری ارائه میدهد.سطح میانگین متحرک 200 روزه نیز در 70.80 دلار از روند بلندمدت صعودی حمایت میکند. اندیکاتور RSI در سطح 58 است، که نشاندهنده تعادل بازار و فضای بیشتر برای صعود است. مقاومت کلیدی نزدیک در 74.50 دلار قرار دارد و عبور از آن میتواند قیمت را به 75.30 دلار و سپس 76 دلار برساند. در صورت کاهش قیمت، سطح 73.50 دلار اولین حمایت مهم خواهد بود و افت به زیر آن ممکن است نفت را به 72.30 دلار برساند. تقاضای بالاتر برای سوخت گرمایشی به دلیل سرمای شدید در نیمکره شمالی از قیمت حمایت میکند. همچنین، تنشهای ژئوپلیتیکی و تحریمهای روسیه بر روند کلی تأثیرگذار هستند.