قیمت نفت خام آمریکا (WTI)، در بازه معاملاتی توکیو روز جمعه در حدود 63.50 دلار معامله میشود. قیمت WTI به قله سطح دو هفته اخیر رسیده است، این افزایش قیمت ناشی از امیدواریها به یک توافق تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران است. انتظار میرود حجم معاملات به دلیل تعطیلی جمعه نیک کاهش یابد.
دیدار رئیس جمهور ترامپ با نخست وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، در واشنگتن، امیدها برای حل اختلافات تجاری که روابط آمریکا و اروپا را تیره کرده است، افزایش داده است. ترامپ به خبرنگاران گفت: "ما مشکل بسیار کمی در بستن قرارداد با اروپا یا هر کس دیگری خواهیم داشت، زیرا ما چیزی داریم که همه میخواهند."
تحریمهای جدید آمریکا برای محدود کردن صادرات نفت ایران همچنان نگرانیها در مورد عرضه را افزایش داده و قیمت WTI را بالا برده است. در این بیانیه آمده است که آمریکا به طور تهاجمی به تحریم ایران تحت سیاست "فشار حداکثری" دوران ترامپ ادامه میدهد. تا زمانی که ایران تلاش کند از درآمدهای نفتی برای تأمین مالی فعالیتهای بیثباتکننده خود استفاده کند، آمریکا هم ایران و هم تمام کسانی که از تحریمها فرار میکنند را مسئول خواهد دانست.
تحلیلگران شرکت مشاوره انرژی Gelber and Associates گفتند: "آمریکا به طور تهاجمی به تحریم ایران ادامه میدهد و تحریمهایی را علیه خریداران نفت ایران اعمال میکند. اوپک پلاس نیز بهروزرسانیها و اطمینانهایی را به بازار ارائه کرده و اعلام کرده است که در صورت نیاز، با انعطافپذیری برای کاهش تولید، کنترل را در دست دارد."
در مورد دادهها، گزارش هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا برای هفته منتهی به 11 آوریل 515,000 بشکه افزایش یافته است، در حالی که در هفته قبل 2.553 میلیون بشکه افزایش یافته بود. اجماع بازار پیشبینی میکرد که ذخایر 400,000 بشکه افزایش یابد.
تحلیل تکنیکال:
سطوح حمایت و مقاومت:
- مقاومتها:
- مقاومت اول: 63.80 دلار
- مقاومت دوم: 64.50 دلار
- مقاومت سوم: 65.00 دلار
- حمایتها:
- حمایت اول: 63.00 دلار
- حمایت دوم: 62.50 دلار
- حمایت سوم: 62.00 دلار
سناریو صعودی:
- اگر قیمت نفت بتواند از مقاومت 63.80 دلار عبور کند و بالای آن تثبیت شود، احتمال افزایش بیشتر قیمت تا سطوح 64.50 و سپس 65.00 دلار وجود دارد.
- امیدواریها به توافق تجاری آمریکا و اروپا و ادامه تحریمهای ایران میتواند این سناریو را تقویت کند.
سناریو نزولی:
- اگر قیمت نفت نتواند از مقاومت 63.80 دلار عبور کند و به زیر حمایت 63.00 دلار سقوط کند، احتمال کاهش بیشتر قیمت تا سطوح 62.50 و سپس 62.00 دلار وجود دارد.
- هرگونه کاهش تنشهای تجاری یا لغو تحریمهای ایران میتواند فشار نزولی بر قیمت وارد کند.
- گزارش EIA مبنی بر افزایش بیشتر از انتظار ذخایر نفت نیز میتواند بر قیمت تأثیر منفی بگذارد.
اندیکاتور RSI (شاخص قدرت نسبی):
- اندیکاتور RSI در حال حاضر در محدوده میانی قرار دارد، که نشاندهنده عدم وجود فشار خرید یا فروش قوی است.
- اگر RSI به سمت منطقه اشباع خرید (بالای 70) حرکت کند، نشاندهنده احتمال افزایش قیمت است.
- اگر RSI به سمت منطقه اشباع فروش (زیر 30) حرکت کند، نشاندهنده احتمال کاهش قیمت است.
- با توجه به اینکه RSI در محدوده میانی قرار دارد، باید روند قیمت را از نزدیک دنبال کرد تا جهت حرکت بعدی مشخص شود.
نکات کلیدی:
- تحولات مربوط به توافق تجاری آمریکا و اروپا و تحریمهای ایران همچنان عوامل اصلی نوسانات قیمت نفت هستند.
- گزارشهای مربوط به ذخایر نفت آمریکا نیز میتواند تأثیر کوتاهمدتی بر قیمت داشته باشد.
- معاملهگران باید تحولات مربوط به تولید اوپک پلاس و پیشبینیهای تقاضای جهانی نفت را نیز زیر نظر داشته باشند.