ما یاد گرفتیم که قیمتهای ارز به میزان زیادی تحت تاثیر تغییرات نرخهای بهره یک کشور هستند.
اکنون میدانیم که نرخهای بهره در نهایت تحت تاثیر دیدگاه بانک مرکزی به اقتصاد و ثبات قیمت که بر سیاست پولی اثرگذارند، میباشد.
بانکهای مرکزی مانند بیشتر کسب و کارهای دیگر عمل میکنند به این معنی که دارای یک رهبر یا یک رئیس میباشند. نقش این شخص آن است که به عنوان صدای آن بانک مرکزی، جهتی را که سیاست پولی در پیش گرفته به بازار منتقل کند و شبیه زمانی که جف بزوس (مدیر عامل آمازون) یا مارک زاکربرگ (مدیر عامل فیس بوک) پشت میکروفون قرار میگیرند، همه به سخنان آنها گوش میدهند.
بنابراین با استفاده از قضیه فیثاغورس (a² + b² = c²)، آیا معقول نیست که به دقت گفتههای آن افراد در بانکهای مرکزی را زیر نظر داشته باشیم؟
با استفاده از قضیه ریشه مزدوج مختلط، پاسخ مثبت است!
بله، مهم است که بدانیم با توجه به تغییرات سیاست پولی چه اتفاقاتی روی خواهد داد و از خوش شانسی شما، بانکهای مرکزی در حال بهبود در برقراری ارتباط با بازار هستند.
البته اینکه عملا بفهمید آنان چه میگویند، خود داستان دیگری است.
بنابراین دفعه بعد که خانم Janet Yellen (رئیس بانک فدرال ریزرو آمریکا) یا آقای Mario Draghi (رئیس بانک مرکزی اروپا) در حال سخنرانی هستند، گوشهای خود را باز کنید. بهتر این است که با استفاده از تقویمهای اقتصادی، خود را پیش از انجام سخنرانی آماده کنید.
هر چند رئیس بانک مرکزی تنها شخصی نیست که تصمیمگیریهای سیاست پولی را برای یک کشور یا یک اقتصاد انجام میدهد، اما چیزهایی که میگوید نه تنها نادیده گرفته نمیشوند بلکه مانند کتاب مقدس مورد احترام هستند.
ممکن است کمی اغراق شده باشد، اما متوجه منظور ما میشوید!
اما تمام مقامات بانک مرکزی دارای تاثیر یکسانی نیستند.
سخنرانیهای بانک مرکزی راهی برای تحریک واکنش بازار هستند لذا پس از هر اعلانی منتظر حرکات سریع بازار باشید.
سخنرانیها میتوانند شامل هر چیزی از تغییرات (افزایشها، کاهشها یا تثبیتها) نرخهای بهره فعلی گرفته تا مباحثات در مورد اندازهگیریها و چشمانداز رشد اقتصادی و اطلاعیههای سیاست پولی ترسیمکننده تغییرات فعلی و آتی باشند.
اما اگر نمیتوانید با رویدادهای زنده همگام شوید، دچار یاس و ناامیدی نگردید. به محض اینکه سخنرانی یا اطلاعیهای منتشر شود، آژانسهای خبری در سراسر جهان، اطلاعات مربوطه را در اختیار عموم مردم قرار میدهند.
تحلیلگران و معاملهگران فارکس مانند هم اخبار را گرفته و تلاش میکنند لحن و زبان کلی اطلاعیه را تشریح کنند و زمانی که اطلاعات مشتمل بر تغییرات نرخ بهره یا رشد اقتصادی باشد، این کار را با دقت ویژهای انجام میدهند.
بسیار شبیه به واکنشی که بازار به انتشار سایر گزارشها یا شاخصهای اقتصادی میدهد، معاملهگران فارکس بیشتر به فعالیت بانک مرکزی و تغییرات نرخ بهره هنگامی که در راستای انتظارات فعلی بازار قرار نمیگیرند، واکنش نشان میدهند.
به واسطه افزایش شفافیت بوسیله بانکهای مرکزی، پیشبینی نحوه توسعه سیاست پولی در طول زمان آسانتر شده است.
با اینحال همواره این احتمال وجود دارد که بانکداران مرکزی چشمانداز خود را به اندازه بیشتر یا کمتر از چیزی که مورد انتظار است تغییر دهند. در این زمانها است که تلاطم بازار زیاد شده و باید از پوزیشنهای معاملاتی فعلی و جدید مراقب نمود.
بانکهای مرکزی جنگجو در مقابل بانکهای مرکزی صلحجو
بانکداران مرکزی را میتوان بر اساس چگونگی رویکردشان به شرایط خاص اقتصادی به دو دسته جنگجو و صلحجو تقسیم نمود.
عبارت جنگجو ترجمه کلمه Hawkish است که برگرفته از کلمه Hawk به معنی شاهین (پرنده جنگجو) میباشد.
عبارت صلحجو ترجمه کلمه Dovish است که برگرفته از کلمه Dove به معنی فاخته (پرنده صلحجو) میباشد.
بانکداران مرکزی به عنوان "جنگجو" توصیف میشوند هنگامی که از افزایش نرخهای بهره برای مبارزه با تورم و حتی برای جلوگیری از رشد اقتصادی و اشتغال، حمایت میکنند. از این به بعد اینگونه بانکها را با عبارت حامی افزایش نرخ بهره توصیف میکنیم.
برای مثال به این عبارت توجه کنید: "بانک انگلستان به وجود تهدیدی ناشی از تورم بالا اشاره میکند." در صورتیکه بانک مرکزی انگستان بیانیهای رسمی متمایل به افزایش نرخهای بهره برای کاهش تورم بالا منتشر کرده باشد، میتواند به عنوان حامی افزایش نرخ بهره در نظر گرفته شود.
از سوی دیگر، بانکهای مرکزی صلحجو، عموما با تحکیم نرخهای بهره، به نفع رشد اقتصادی و اشتغال عمل میکنند. آنها همچنین تمایل دارند که موضع یا دیدگاهی غیرتهاجمیتر در رابطه با یک رویداد یا اقدام خاص اقتصادی داشته باشند. از این به بعد اینگونه بانکها را با عبارت حامی عدم افزایش نرخ بهره توصیف میکنیم.
و کدام یک برنده است؟ هیچکدام، این یک تساوی است! البته تا حدودی.
بسیاری از بانکداران را خواهید دید که مردد بوده و هر دو حالت گرایش به حمایت از افزایش نرخ بهره و عدم حمایت از افزایش نرخ بهره را نشان میدهند. با این حال، تمایل واقعی آنها وقتی مشخص میشود که شرایط مفرطی در بازار روی دهد.
شما تنها سه قدم تا ورود به فارکس فاصله دارید ( برای ورود روی لینک های زیر کلیک کنید):
1. ثبت نام فارکس
2. آموزش فارکس
3.تقویم اقتصادی فارکس