پوند استرلینگ (GBP) که به قله دو ساله خوددر محدوده 1.3266 در برابر دلار آمریکا (USD) رسیده بود، دربازه معاملاتی لندن روز چهارشنبه ریزش داشت. این ریزش به دلیل بهبود نسبی ارزش شاخص دلار آمریکا رخ داد و سرمایهگذاران منتظر دادههای شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) برای ماه ژوئیه هستند که قرار است روز جمعه منتشر شود. این دادهها میتواند تأثیر زیادی بر روند جفت ارز پوند/دلار آمریکا داشته باشد.
شاخص دلار آمریکا (DXY)، که ارزش دلار را در برابر شش ارز اصلی دیگر تعیین میکند، پس از رسیدن به کف خود در سال جاری یعنی 100.50، دوباره کمی افزایش یافت.
با این حال، چشمانداز کوتاهمدت دلار همچنان ضعیف است و بیشتر سرمایهگذاران معتقدند فدرال رزرو در نشست سپتامبر نرخ بهره را کاهش خواهد داد. بحث اصلی بین معاملهگران این است که آیا فدرال رزرو کاهش بیشتری در نرخ بهره خواهد داشت یا نه؟!
بر اساس ابزار CME FedWatch، احتمال کاهش 50 واحدی نرخ بهره در سپتامبر 34.5 درصد است، در حالی که بیشتر معاملهگران انتظار کاهش 25 واحدی را دارند.
اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ سالانه تورم مورد نظر فدرال رزرو از 2.6 درصد در ژوئن به 2.7 درصد افزایش یابد و نرخ ماهانه نیز 0.2 درصد رشد کند. اگر تورم همچنان بالا بماند، احتمال کاهش شدید نرخ بهره کمتر خواهد شد.
در Forex Factory میزان اهمیت این دادههای اقتصادی مشخص شده است.
وضعیت روانه بازار پوند
پوند استرلینگ روز چهارشنبه در بازارهای اروپایی نوسانات مختلفی را در برابر ارزهای اصلی تجربه کرد. سرمایهگذاران منتظر اطلاعات جدیدی هستند تا ببینند بانک مرکزی انگلستان (BoE) چه تصمیمی درباره نرخ بهره خواهد گرفت.
در ماه آگوست، بانک مرکزی انگلستان نرخ بهره را 25 واحد پایه کاهش داد و به 5 درصد رساند، چون فکر میکند که فشارهای قیمتی به زودی به هدف 2 درصدی برمیگردد.
بازار انتظار دارد که کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان در مقایسه با سایر بانکهای مرکزی به کندی انجام شود. اقتصاد بریتانیا نسبتاً خوب عمل کرده است و رشد شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) در سه ماهه دوم هم قوی بوده است.
سرمایهگذاران منتظر سخنرانی کاترین مان، یکی از سیاستگذاران بانک مرکزی انگلستان، هستند که قرار است امروز ساعت 15:45 به وقت تهران انجام شود. او در نشست قبلی به ثابت نگه داشتن نرخ بهره در 5.25 درصد رأی داده بود. این سخنرانی ممکن است سرنخهایی درباره میزان کاهش نرخ بهره و وضعیت تورم و دستمزدها بدهد.
همچنین، اظهارات اخیر نخست وزیر بریتانیا، کیر استارمر، درباره بودجه مالی که قرار است در ماه اکتبر اعلام شود، توجهات را به خود جلب کرده است. استارمر گفته بودجهای که در نظر دارد، ممکن است فشار مالیاتی بیشتری بر خانوارها، بهویژه افراد با درآمد بالا، وارد کند تا در بلندمدت به اقتصاد کمک کند.
تحلیل تکنیکال جفت ارز GBP/USD
پوند استرلینگ پس از رسیدن به قله سطح 1.3266 در برابر شاخص دلار آمریکا، کمی ریزش داشت. با این حال، جفت ارز GBP/USD همچنان جذابیت روند کوتاه مدت خود را حفظ کرده است و در نمودار هفتگی همچنان در یک کانال صعودی حرکت میکند. اگر روند صعودی ادامه پیدا کند، انتظار میرود که قیمت تا سطح 1.3640 که در 4 فوریه 2022 ثبت شده بود، افزایش یابد.
سطح میانگین متحرک نمایی 20 هفتهای (EMA) در نزدیکی سطح 1.3000 نشاندهنده یک روند صعودی قوی است.
اندیکاتور (RSI) در بازه 60.00-80.00 در حال نوسان است که نشاندهنده یک حرکت صعودی قوی است. اما با نزدیک شدن به سطح 70.00، اندیکاتور RSI به منطقهای رسیده که نشاندهنده احتمال اصلاح قیمت است. در صورت کاهش قیمت جفت ارز GBP/USD، سطح 1.3000 به عنوان یک حمایت مهم برای پوند استرلینگ عمل خواهد کرد.
برای پیاده سازی درست تحلیل تکنیکال حتما باید بروکر خوب و مناسبی را انتخاب کنید. اگر از بروکر خود مطمئن نیستید و می خواهید بروکرهای مختلف را مورد بررسی قرار دهید به صفحه انتخاب بروکر سر بزنید.