جفت ارز EUR/USD برای دومین روز متوالی به روند نزولی خود ادامه داد و در روز جمعه دربازه معاملاتی توکیو به کف هفتگی درنزدیکی 1.0870 رسید. کاهش ارزش یورو/دلار آمریکا به افزایش ارزش دلار آمریکا (USD) نسبت داده میشود که توسط دادههای قوی شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) از آمریکا تقویت شده است، که نشاندهنده فشارهای تورمی مداوم در اقتصاد است.
شاخص قیمت تولید کننده اصلی آمریکا (PPI) با 2.0 درصد افزایش سالانه در ماه فوریه ثابت ماند و از انتظارات که 1.9 درصد تعیین شده بود فراتر رفت. ماهانه، این گزارش افزایش 0.3 درصدی را در مقایسه با 0.5 درصد قبلی نشان میدهد که از 0.2 درصد پیشبینیشده عملکرد بهتری دارد.
در ماه فوریه، PPI آمریکا (سالانه) افزایش 1.6% را تجربه کرد که از 1.1% مورد انتظار و 1.0% قبلی فراتر رفت. در همین حال، PPI (MoM) شاهد افزایش 0.6 درصدی بود که فراتر از انتظارات بازار و افزایش 0.3 درصدی قبلی بود.
این ارقام به پیچیدگی جدول زمانی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو افزوده است. با توجه به CME FedWatch Tool، احتمال کاهش نرخ بهره در ماه مارس در حال حاضر 1.0 درصد است که در ماه می به 7.7 درصد کاهش می یابد. احتمال کاهش نرخ بهره در ژوئن و ژوئیه نسبتاً کمتر است و به ترتیب 59.0 درصد و 79.4 درصد است.
یورو با موانع بیشتری به دلیل موضع بدخواهانه سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا (ECB) مواجه است. فرانسوا ویلروی دی گالهاو، سیاستگذار بانک مرکزی اروپا، روز چهارشنبه پیشنهاد کرد که کاهش نرخ بهره در بهار همچنان محتمل است. علاوه بر این، روز پنجشنبه، یانیس استورنارس، عضو شورای حاکم بانک مرکزی اروپا، از کاهش زودهنگام نرخ بهره حمایت کرد.
روز جمعه، فیلیپ ریچارد لین، عضو هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا، قرار است یک سخنرانی مهمان در مدرسه بازرگانی کالج امپریال در لندن، بریتانیا ارائه کند. انتظار می رود سرمایه گذاران اظهارات وی را برای آگاهی از جهت گیری سیاست بانک مرکزی اروپا به دقت زیر نظر داشته باشند.