قیمت نفت خام وست تگزاس (WTI) ریزش اخیر خود را در بازه معاملاتی توکیو جبران کرد و در محدوده 85.80$ در حال معامله می باشد. این کالا در حال حاضر در منطقه 86.40 $ معامله می شود که کمتر از 0.20 درصد در روز کاهش یافته است و به نظر می رسد معامله گران تمایلی به ریسک پذیری تهاجمی ندارند و ترجیح می دهند منتظر تحولات بیشتر پیرامون درگیری های اسرائیل و حماس باشند.
مهلت تخلیه ساکنان شمال غزه از سوی ارتش اسرائیل به پایان رسیده است. این بدان معناست که نیروهای اسرائیلی می توانند هر لحظه یک حمله زمینی در مقیاس وسیع انجام دهند. در همین حال، ایران روز شنبه هشدار داد که اگر جنایات جنگی و نسل کشی اسرائیل متوقف نشود، وضعیت ممکن است از کنترل خارج شود و عواقب گسترده ای داشته باشد. این خطر یک درگیری گسترده در خاورمیانه را افزایش میدهد و میتواند بر عرضه کشورهای بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تأثیر بگذارد، که به نوبه خود بهعنوان بادی برای قیمتهای نفت خام عمل میکند.
این امر پس از آن صورت می گیرد که هفته گذشته آمریکا مواضع خود را علیه روسیه تشدید کرد و دو شرکت کشتیرانی را به دلیل حمل نفت روسیه که با قیمتی بیشتر از سقف قیمتی 60 دلار در هر بشکه که توسط کشورهای G7 در سال گذشته اعمال شد، تحریم کرد. روسیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام در جهان است و نظارت دقیق تر آمریکا بر محموله های آن می تواند عرضه جهانی را کاهش دهد. نگرانی ها در مورد کاهش عرضه جهانی، همراه با پیش بینی کاهش ذخایر جهانی تا سه ماهه چهارم، ممکن است به حمایت از قیمت نفت خام ادامه دهد و به نفع گاوها باشد.
با این حال، به نظر می رسد که روند صعودی در پی نگرانی های فزاینده مبنی بر اینکه افزایش سریع هزینه های استقراض باعث کاهش فعالیت اقتصادی جهانی و کاهش تقاضای سوخت می شود، محدود شده است. این ممکن است تنها عاملی باشد که میتواند مانع از افزایش قیمت نفت خام شود. با این وجود، پسزمینه بنیادی حمایتی فوقالذکر ممکن است به حمایت از طلای سیاه ادامه دهد و به محدود کردن هرگونه روند نزولی کمک کند.