قیمت طلا (XAU/USD) در بازه معاملاتی توکیو روز چهارشنبه، به حدود 3285-3284 دلار رسیده که کف در یک و نیم هفته اخیر محسوب میشود و به نظر میرسد مستعد کاهش بیشتر است. سرمایهگذاران اکنون متقاعد شدهاند که تعرفههای بالاتر آمریکا در ماههای آینده به افزایش تورم منجر شده و فدرال رزرو (Fed) را مجبور خواهد کرد تا نرخ بهره را برای مدت طولانیتری ثابت نگه دارد. این عامل کلیدی پشت افزایش اخیر بازده اوراق قرضه خزانهداری آمریکا بوده که دلار آمریکا (USD) را در نزدیکی بالاترین سطح دو هفته اخیر نگه داشته و تقاضا برای فلز زرد بدون بازده (طلا) را تضعیف کرده است.
با این حال، سرمایهگذاران همچنان نگران پیامدهای اقتصادی تعرفههای تجاری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، هستند. این موضوع از لحن کلی ضعیفتر در بازارهای سهام پیداست، هرچند این امر تأثیر چندانی بر حمایت از قیمت طلای امن ندارد. با این حال، خرسهای XAU/USD ممکن است از شرطبندیهای تهاجمی خودداری کرده و منتظر انتشار صورتجلسه نشست FOMC برای یافتن سرنخهایی در مورد مسیر کاهش نرخ بهره فدرال رزرو باشند. این به نوبه خود نقش کلیدی در تأثیرگذاری بر پویایی قیمت دلار در کوتاهمدت ایفا کرده و انگیزه معناداری را به این کالا خواهد داد
وضعیت روزانه بازار طلا
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اوایل هفته با اعلام نرخهای تعرفهای بالاتر علیه تعدادی از اقتصادهای بزرگ که از 1 آگوست آغاز میشود، سرمایهگذاران را نگران کرد. علاوه بر این، ترامپ روز سهشنبه تهدید کرد که جنگهای تجاری خود را بیشتر تشدید خواهد کرد و تعرفههای آمریکا را تا 200% بر داروهای خارجی و 50% بر مس تهدید کرد.
سرمایهگذاران اکنون متقاعد شدهاند که تعرفههای آمریکا در نهایت منجر به افزایش قیمتها خواهند شد و به فدرال رزرو اجازه میدهند تا به رویکرد "انتظار و مشاهده" خود پایبند بماند. علاوه بر این، گزارش مثبت مشاغل آمریکا برای ماه ژوئن، نگرانیها در مورد کند شدن اقتصاد آمریکا را کاهش داده و کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه جولای کاملاً منتفی شده است.
این عوامل به نوبه خود، بازده اوراق قرضه 10 ساله دولتی آمریکا و دلار آمریکا را به بالاترین سطح دو هفته اخیر رسانده و جذابیت طلای بدون بازده را کاهش داده است. با این حال، گاوهای دلار محتاط به نظر میرسند و ترجیح میدهند قبل از اتخاذ موضع جدید، منتظر سرنخهای بیشتری در مورد مسیر کاهش نرخ بهره فدرال رزرو باشند.
در همین حال، سرمایهگذاران همچنان احتمال 50 واحد پایه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را تا پایان سال جاری، با شروع از ماه اکتبر، قیمتگذاری میکنند. از این رو، صورتجلسه آخرین نشست FOMC و سخنرانیهای چندین مقام فدرال رزرو در این هفته، برای کسب بینش بیشتر در مورد چشمانداز سیاستگذاری بانک مرکزی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در این بین، موضعگیریهای به سرعت در حال تغییر ترامپ در مورد سیاستهای تجاری و نگرانیها از اینکه تعرفههای سنگین آمریکا تأثیر منفی بر اقتصاد جهانی خواهند گذاشت، سرمایهگذاران را در حالت احتیاط نگه داشته است. این امر ممکن است مانع از شرطبندیهای تهاجمی نزولی در مورد جفتارز امن XAU/USD شود و از افت بیشتر قیمت جلوگیری کند.
تحلیل تکنیکال XAU/USD
قیمت طلا (XAU/USD) به حدود 3285-3284 دلار کاهش یافته و نشاندهنده فشار نزولی قوی است. این سطح، یک کف یک و نیم هفتهای را نشان میدهد.
سطوح حمایت و مقاومت:
-
مقاومت اول: 3300 دلار (سطح روانی و مهم که قبلاً حمایت بوده و اکنون به مقاومت تبدیل شده است).
-
مقاومت دوم: 3315 دلار (نزدیک به میانگین متحرک ساده 50 روزه و نقطه بازگشت قبلی).
-
مقاومت سوم: 3325 دلار (اوجهای اخیر و مقاومتی قویتر).
-
حمایت اول: 3280 دلار (نزدیک به پایینترین سطح فعلی و حمایت روانشناختی).
-
حمایت دوم: 3265 دلار (حمایت قویتر و نقطه بازگشت احتمالی).
-
حمایت سوم: 3247 دلار (سطح فیبوناچی اصلاحی 61.8% از رالی ماه می و حمایت کلیدی در نمودارهای هفتگی).
سناریوی صعودی: یک حرکت صعودی معنادار نیاز به غلبه بر مقاومتهای فعلی دارد. اگر طلا بتواند به بالای 3300 دلار بازگردد و در آنجا تثبیت شود، میتواند نشانهای از تلاش خریداران باشد. در صورت تقویت مومنتوم، هدف بعدی 3315 دلار و سپس 3325 دلار خواهد بود. لحن ملایمتر از انتظار در صورتجلسه FOMC یا کاهش ناگهانی تنشهای تجاری میتواند به این سناریو کمک کند.
سناریوی نزولی: اگر طلا نتواند بالای 3280 دلار حفظ شود و به زیر این سطح سقوط کند، احتمال کاهش بیشتر قیمت افزایش مییابد. در این حالت، اهداف بعدی میتوانند 3265 دلار و سپس 3247 دلار (که یک حمایت مهم محسوب میشود) باشند. ادامه نگرانیها در مورد تعرفهها و قدرت دلار، همراه با عدم وجود هرگونه سیگنال ملایم از فدرال رزرو، میتواند این سناریو را تقویت کند.
اندیکاتور RSI (شاخص قدرت نسبی): با توجه به کاهش اخیر قیمت به پایینترین سطح در یک و نیم هفته اخیر، انتظار میرود RSI (14) در حال حاضر در حال حرکت به سمت منطقه اشباع فروش باشد. اگر RSI به زیر 30 برسد، ممکن است سیگنالی برای اشباع فروش و احتمال یک اصلاح صعودی کوتاهمدت ارائه دهد. با این حال، در یک روند نزولی قوی، RSI میتواند برای مدت طولانی در منطقه اشباع فروش باقی بماند. معاملهگران باید به دنبال نشانههای واگرایی صعودی یا الگوهای بازگشتی قیمت برای تأیید هرگونه تغییر روند باشند.