قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای سومین جلسه متوالی به ریزش خود ادامه داد که ناشی از دادههای حاکی از کاهش واردات نفت در چین است. واردات در دو ماه اول سال حدود 5.7 درصد کاهش یافت و به 10.8 میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که در دسامبر 11.44 میلیون بشکه در روز بود. قیمت WTI در بازه معاملاتی توکیو روز دوشنبه حدود 77.00 دلار در هر بشکه معامله شد.
علاوه بر این، بازار در آستانه انتشار داده های شاخص قیمت مصرف کننده از آمریکا که برای روز سه شنبه برنامه ریزی شده است، موضع محتاطانه ای اتخاذ کرده است. سرمایهگذاران همچنین دادههای خردهفروشی و شاخص قیمت تولیدکننده را که انتظار میرود در روز پنجشنبه، از نزدیک بررسی کنند، که میتواند بینش تازهای از وضعیت اقتصادی آمریکا در میان انتظارات رو به رشد از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ژوئن ارائه کند.
پس از شهادت جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در مقابل کنگره آمریکا در هفته گذشته، قیمت WTI می تواند از تضعیف دلار آمریکا (USD) حمایت کند. پاول موضع بانک مرکزی را تکرار کرد و به کاهش احتمالی هزینه های استقراض در سال جاری اشاره کرد و تأکید کرد که چنین اقداماتی به همسویی مسیر تورم با هدف 2 درصدی فدرال رزرو بستگی دارد.
با توجه به CME FedWatch Tool، احتمال کاهش نرخ در ماه مارس و مه اندکی کاهش یافته است و شانس به ترتیب 3.0٪ و 24.5٪ است. با این حال، احتمال کاهش 25 واحدی نرخ به 57.2 درصد برای ژوئن افزایش یافته است.
قیمت نفت خام به دلیل نگرانی در مورد تقاضا با فشار نزولی مواجه شد و عوامل متعددی را خنثی کرد. اینها شامل ذخایر نفت آمریکا کمتر از حد انتظار برای هفته منتهی به 1 مارس و احساسات مثبت پیرامون اقتصاد چین است، همانطور که توسط داده های تراز تجاری برجسته شده است.
علاوه بر این، فعالان بازار از نزدیک مذاکرات آتش بس بین اسرائیل و حماس را که پیشرفت کمی نشان داده است، زیر نظر دارند.